Kapcsolat

Bing keresőre optimalizálás

A Bing kereső alapötlete nagyszerű és valóban igen nagy szükség van rá, már csak az a probléma, hogy Magyarországra nincs lokalizálva.

A Bing kereső alapvetően nem csupán egy szimpla kereső, hanem döntést segítő funkcióval lett felszerelve, mely igen érdekes, ráadásul roppant módon meggyorsítja a felhasználó által valóban keresett webhely megtalálását.

Az amerikai Bing teljesen újszerű és egyedülálló. Jelenleg négy kiemelt területen segíti a lekérdezést végző személyt a döntéshozatalban. Ezek a területek a vásárlás, utazás, egészségügyi szolgáltatás és a helyi üzletek és szolgáltatások.

A kereső alcsoportokba rendezi a kapott találatokat, valamint hasonló kulcsszavakat ajánl fel, emellett a találatok révén betekintést is lehet nyerni a honlapba. Ezáltal roppant módon lecsökken a felesleges kattintások száma. Valamint a keresőkre optimalizált honlapkészítés mint feladat is megnehezedik.

Utazás tekintetében ár alapján kategorizál egy lekérdezett repülőjegyet, de például egy autómárka esetén külön kategóriákba rendezi a vételt, bérlést, javítást, stb.

Ez valóban eddig soha nem látott igényeket elégít ki, és jóval könnyebbé teszi a kereső használatát, mindez persze attól függ, mennyire jól működő az alkalmazás, valamint lokalizálva van-e az adott országra, ahol a felhasználó a lekérdezést végzi.

Magyarországon egyenlőre szimpla keresőként működik, annak sem túl jól, hiszen a lekérdezések révén kapott találatok nagy része nem releváns. Igaz, ez még csak béta verzió, később akár használhatóvá is válhat.

A Microsoft nyilatkozata szerint két-három évig nem lehet számítani a Bing magyarországi lokalizációjára, így hazánkban nem valószínű, hogy túlzott konkurenciát jelentene a többi keresővel szemben.

A Bing alapötlete azoknak a felhasználóknak jelent majd könnyebbséget, akik kissé nehézkesen navigálnak az interneten, és nem mindig találják meg, amit keresnek, vagy csak kis részét, illetve túl sok kattintás szükségeltetik hozzá, mely miatt sokszor felhagynak a kereséssel. Ez akár a felhasználók harmadát is jelentheti.

A Bingnek még nagyon sok területen kellene döntéshozatali segítséggel rendelkezni ahhoz, hogy valódi konkurenciát jelentsen a jól bevált keresőkkel szemben.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank