Kapcsolat

A CMS-ek kezelőfelülete

A CMS roppant fontos jó tulajdonsága, hogy a rendszer használata lehetővé teszi a honlap készítést azok számára is, akik nem rendelkeznek semmiféle alapvető programozói ismeretekkel.

A CMS-ek kezelőfelülete ugyan eltérő, de abban megegyeznek, hogy mindet viszonylag könnyű kezelni. Mindössze egy kézikönyv, vagy néhány oktató videó szükséges hozzá, és pár óra alatt el lehet sajátítani a képességet, hogy az adott rendszert bárki képes legyen használni.

A CMS-ek túlnyomó többségénél a kezelőfelület leginkább egy szövegszerkesztőhöz hasonló, és ha eléggé felhasználóbarát a felület, akkor hasonlóképpen is kell kezelni azt.

Ily módon, a honlapra igen egyszerű a szöveget beilleszteni, illetve annak kinézetét megformázni. Ugyanez jellemző a képek beillesztésére, valamint sok esetben a videók beillesztésére.

Tárhely takarékosság szempontjából, a legtöbb CMS alkalmas arra, hogy youtube videót illesszünk be, így a mozgóképanyag mérete nem befolyásolja a tárhely telítettségét.

Tulajdonképpen, egy egyszerű honlapot, CMS segítségével bárki képes létrehozni. Léteznek olyan CMS-ek, melyek annyira felhasználóbarát módon vannak elkészítve, hogy az egyéb funkciók létrehozása is gyerekjáték, és nem igényel különösebb szaktudást.

Más CMS-ek esetében pedig, kézikönyv vagy néhány órás tapasztalatszerzés segítségével megoldhatók ezek a feladatok.

Saját fejlesztésű CMS esetében, természetesen, ez még kevesebb problémát okoz, hiszen minden egyes új funkció fejlesztése után a programozó néhány perc alatt megmutatja, hogyan kell azt felhasználni.

Léteznek olyan CMS-ek, ahol a kezelőfelület tartalmazza a felhasználás módjának a leírását, esetleg hanganyag vagy videó formájában. Ez azért előnyös, mert előfordulhat, hogy egy rég nem használt funkciónál munka közben akadunk meg, mely tudás azonnal felfrissíthető.

Bár a CMS-eknek rengeteg előnyük van, nem nagy titok, hogy egyszerű kezelőfelületük teszi őket sokak számára erőteljesen vonzóvá, hiszen hatalmas előnyhöz juttatja azokat a felhasználókat, akik ezen rendszerek nélkül nem lennének képesek saját honlapot létrehozni.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank