Kapcsolat

Hogyan válasszunk CMS-t

Napjainkban viszonylag sokféle CMS létezik, aminek egyetlen hátránya, hogy első nekifutásra nehéznek tűnhet a választás.

Akár saját magunk szeretnénk CMS segítségével weboldalt készíteni, akár mással szeretnénk azt elkészíttetni, a CMS kiválasztását meg kell, hogy előzze egy fontos lépés, a leendő honlap megtervezése.

A honlap szempontjából érdemes megbecsülni, hogy mekkora terjedelmet szeretnénk létrehozni. Az is lényeges szempont, hogy hozzávetőlegesen mekkora forgalmat fog lebonyolítani a honlap. Ezek fontos tényezők lehetnek a CMS kiválasztása során, hiszen léteznek rendszerek, melyek elsősorban nagy forgalmú honlapok létrehozására alkalmasak, míg mások nem biztos, hogy könnyedén elbírnak vele, ugyanez vonatkozik a honlap tartalmának nagyságrendjére.

A honlap szempontjából létezhetnek rövidtávú és hosszútávú tervek, ám a tervezés mindig arra kell, hogy vonatkozzon, hogy hosszú távon mire lesz használva a honlap.

Sok bosszúságot képes okozni egy olyan helyzet, amikor egy létező honlapot tovább kellene fejleszteni valamilyen irányba, ám a rendszer nem alkalmas rá, mivel nem léteznek olyan kiegészítők, amik pontosan azt a funkciót képesek hozzárendelni a honlaphoz. Olyankor vagy meg kell alkudni az adott lehetőségekkel, vagy ki kell várni, hátha egyszer lesz ilyen alkalmazás, aminek segítségével folytatni lehet a fejlesztést.

Pontosan ezért, nagyon aprólékosan érdemes megtervezni, hogy hosszútávon milyen funkciókat szeretnénk a honlapra, és ehhez képest kell CMS-t választani, amihez már léteznek az ezzel kapcsolatos alkalmazások.

Amikor CMS-t kívánunk választani, érdemes megtudakolni, hogy az adott rendszernek mikor jött ki az utolsó frissített változata. Előfordulhat, hogy egy-egy rendszert, aminek túl rég volt az utolsó frissített verziója, már nem is fejlesztenek tovább, így honlapunk is korlátok közé lesz szorítva, ha azt a változatot választjuk.

A legutolsó szempont CMS-ek tekintetében az ár kérdése, hiszen létezik nagyon sok ingyen letölthető rendszer, és vannak fizetős CMS-ek, ám az alap rendszer nem minden. A kiegészítő alkalmazások ára sokkal lényegesebb, ám még ennél is fontosabb az alkalmazások sokrétűsége, hiszen az jelenti a lehetőségeket a leendő honlaphoz.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank