Kapcsolat

Drupal CMS tartalomkezelő rendszer

A Drupal egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, továbbá emellett egy fejlesztői keretrendszer.

A tartalomkezelő rendszerek felhasználástól függően különböznek egymástól. A Drupal-t főként nagy látogatottságú oldalakhoz fejlesztették ki. Előszeretettel használják közösségi oldalakhoz. A neve is ezt mutatta volna, ha a készítő, Dries, el nem gépelte volna a dorp, azaz falu szót.

Közösségi oldalakon kívül még nagyon sokszor használják vállalatok belső kommunikációs rendszereként, kampányok és kereskedelmi oldalak létrehozásánál.

A Drupal-nak el lett készítve egy alapmagja, mely erőteljesen támogatja a modulok hozzárendelését, melyek széles választéka szinte mindent lehetővé tesz a felhasználók számára.

Legnépszerűbb modulok az e-kereskedelem, a képgaléria, különböző levelezőprogramok, és még sok más.

Mivel a forráskódja nyílt, ezért PHP ismerettel rendelkező fejlesztők saját modulokat is képesek létrehozni, majd azt az alap programhoz illeszteni.

A Drupal alaprendszere is rengeteg funkcióval bír, ehhez össze lehet szedegetni a különböző modulokat, ám nagymértékben megkönnyíti a helyzetet, hogy kész csomagokat is lehet találni, amikben már egy-egy meghatározott funkciójú honlaphoz szükséges modulok vannak összeállítva.

A Drupal-nak van egy közösségi munkaterülete, ahova beküldésre kerülnek a különböző modulok. Itt találhatunk kész sablonokat is, melyek szintén a felhasználó dolgát könnyítik, hiszen nem minden esetben van szükség grafikusra, amennyiben találunk olyan sablont, melyet tetszetősnek és használhatónak találunk.

A Drupal nagy előnye, hogy többnyelvű felületet is képes biztosítani. Ez főként azoknak jelent nagy könnyebbséget, akik akár kereskedelem, akár közösség miatt átlépik az országhatárokat.

Amikor verziót kell választani, érdemes előre megtervezni, hogy melyik modulokra lesz szükség, majd alaposan megvizsgálni, hogy a betervezett modulok mely verziókkal kompatibilisek.

Mivel a Drupal fejlesztői alapprogramja igen erősen stabilnak mondható, ezért főként a számozott verziók javasoltak, főként abban az esetben, ha a felhasználó nem rendelkezik programozói tudással és tapasztalattal.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank