Kapcsolat

Google Maps

A Google Maps egy ingyenes online térképszolgáltató alkalmazás, mely az egész Földet lefedi térképekkel, műholdfelvételekkel és utcafotókkal. Az alkalmazás öt éve működik, folyamatos fejlesztésnek köszönhetően egyre több funkciót lát el, mely okán erősen népszerű a felhasználók körében.

Alapvető funkciója a térképek keresése, azok megtekintése, mely tetszés szerint nagyítható, illetve mozgatható. Ezen kívül a Google Maps segítségével útvonaltervezés is lehetővé vált. Legújabb fejlesztéseknek köszönhetően kerékpárral is lehetőség van útvonaltervezésre, bár Magyarország még nincs feltérképezve ebből a szempontból, de hamarosan várható, mely a városi biciklisek életét nagymértékben megkönnyíti majd.

Igen népszerű funkciója az alkalmazásnak a nevezetességek, illetve szórakozóhelyek, szállodák, stb. keresése egy bizonyos területen. A kereső kiadja számunkra a keresett kifejezésre a lehetőségeket, majd igény szerint, útvonalat is tervez hozzá.

A Google Maps legkeresettebb látványossága a műholdképek megtekinthetősége, a legtöbb nagyváros megszemlélhető, így Budapest is.

A Google három éve utcaképeket fotóz a világ minden táján a Google Maps számára, hogy ne csak térkép és műholdfelvétel alapján, hanem teljes valójában is megtekinthető legyen a felhasználó által keresett helyszín. Némely helyeken ez a tevékenység nehézségekbe ütközik, mint például hazánkban is, mivel adatvédelmi szempontok szerint kifogásolható az eljárás. Ez még a jövő kérdése, hogy megtekinthetők lesznek-e Budapest utcaképei körpanorámás felvételeken.

A Google Maps nem csupán a felhasználó között igen népszerű, hanem a honlap tulajdonosok is kedvelik, mivel könnyedén beépíthető, összeilleszthető más alkalmazásokkal.

Nagyon sok olyan témakör létezik, ahol kifejezetten előnyös a Google Maps alkalmazása, például egy ingatlanokkal foglalkozó oldalon, vagy bármely más területen, ahol gyakori szükséglet a helymeghatározás. Ettől függetlenül, még akkor is megéri beépíteni a honlapba, ha csak saját helyzetünket kívánjuk tudatni a látogatókkal, hiszen az útvonaltervező funkciónak köszönhetően bárki könnyen és gyorsan kikalkulálhatja egy helyszín megközelítését.

Az sem egy utolsó szempont, hogy keresőoptimalizálási nézőpontból a Google értékeli alkalmazásainak felhasználását, így a honlap minősítése jobb kategóriába kerülhet.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank