Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
8. Aloldalak készítése

Amikor a honlap készítése elér abba a stádiumba, hogy készen van a grafika, a szövegek meg vannak írva, és feltöltésre vár az egész honlap, akkor a következő feladat, minden egyes aloldal látványának megtervezése, ahogyan azt a látogató látni fogja.

Érdemes figyelmet fordítani arra a tényre, hogy a legtöbb ember sokkal jobban szeret képeket nézegetni, mint olvasni, ezért fő feladat a megfelelő fotók megtalálása, illetve elkészítése.

A fotók elhelyezése akkor a legoptimálisabb, ha teljes egészében a képernyő keretein belül van az aloldal betöltődésekor, valamint úgy van elrendezve, hogy harmonikus egységet alkosson a szöveggel.

Rendezettség hatását kelti, ha a fotók az összes aloldalon ugyanabban a méretezésben kerülnek fel, valamint az aloldalak elrendezése is hasonló.

A szöveg megformázásakor tudni kell, hogy a látogatók legtöbbje türelmetlen, ebből adódóan címszavakban olvas. Ez kell, hogy meghatározza a szövegben való helyes kiemeléseket.

A hosszú és tömör szövegegységeket csak akkor olvassa el egy látogató, ha az különösen érdekfeszítő számára, ezért inkább érdemes rövidebb bekezdésekre tagolni a mondanivalót, valamint érdekesebbé tenni a formázás módját.

A legtöbb látogató szereti, ha vezetik a figyelmét egy honlapon keresztül, ebben segítenek az egyes szavakra linkelt hivatkozások, valamint a "tovább" utasítások.

A szöveg formázásánál megéri kihasználni a lehetőségeket, mely nem csupán a vastagon szedett szövegrészeket foglalja magában, hanem akár színeket is fel lehet használni kiemelésekhez, ezek mind könnyebbé teszik az olvasást.

A túlzsúfolt formázás hasonlóképpen elnyomhatja a tartalmat, ha valaki nem megfelelően alkalmazza azt, ezért ezt a munkafolyamatot is érdemes szakemberre bízni. A legtöbb cég, aki honlap építéssel foglalkozik, tisztában van az alapvető szövegformázási eszközök használatával, jelentőségével és annak a látogatóra gyakorolt hatásaival.

Muszáj ezeket a segédeszközöket felhasználni annak érdekében, hogy a látogatók hajlandóak legyenek befogadni a honlap által nyújtott információkat, ez szükséges ahhoz, hogy potenciális ügyfél, azután vásárló váljon belőlük.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank