Kapcsolat

Honlapkészítés árainak alakulása az elmúlt öt évben

Érdekes dolog visszatekinteni, hogy az elmúlt időszakban hogyan alakultak a honlapkészítés árai. Pár évvel ezelőtt, amikor még igen kevesen értettek a honlap szerkesztéshez, az árak, az akkori viszonylathoz képest magasak voltak.

Természetesen, akkor is előfordult, hogy egy-egy honlap készítő szakember ár alatt kínálta szolgáltatását, de nem ez volt a jellemző.

Az idő múlásával azonban, egyre több fiatal programozó, vagy önjelölt programozó ismerte fel a kereslet nagyságrendjét ebben a tekintetben, megtanulták az alapokat és elkezdtek szolgáltatni. Ekkor egy árzuhanást lehetett tapasztalni, hiszen a diákok számára ez nem megélhetési forrásként funkcionált, csupán nagyobb mennyiségű zsebpénzt szerettek volna magukénak tudni.

Fenti jelenség nem volt jó hatással a főállású honlap készítők életére, hiszen csak úgy tudtak a piacon maradni, ha követték a zuhanó ártendenciát.

Ahogy teltek az évek, egyre több honlap készült, és a honlap tulajdonosok ráébredtek, hogy ki kell tűnni a minőséggel ahhoz, hogy nagyobb forgalmat bonyolítson egy-egy honlap, mint a konkurencia honlapja. Ekkor kezdtek jobban odafigyelni a funkcionális minőségre a felhasználók.

Ugyanezen okból kifolyólag, a keresőkben elért jó helyezés is egyre nagyobb hangsúlyt kapott, így elkezdődött a keresőoptimalizálás, melyre igény volt, és az igény egy új szakmát teremtett, továbbá a honlapkészítés részévé vált. Ez természetesen az árakat ismét feljebb tolta.

Mindezek után jött egy forradalmi változás, hozzávetőlegesen 3-4 évvel ezelőtt megjelentek a tartalomkezelő rendszerek, amik között óriási különbségek voltak. Elérhetők voltak ingyenesen letölthető cms-ek, valamint, a minőségi honlapokat készítő cégek igen nagy hányada, saját tulajdonú cms-t fejlesztett le, mely igen nagy költséggel bírt, és bír ma is, ami nyilvánvalóan erősen megemelte az árakat.

Az elmúlt egy-két évben, az a furcsa tendencia állt elő, hogy a honlapkészítés árai erősen szétváltak. Középkategóriás árak nem nagyon léteznek, erős határvonal van a nagyon olcsó és a viszonylag drága között.

A nagyon olcsó honlapok mindig megmaradnak, hiszen mindig lesznek egyetemista diákok, akiknek zsebpénz kiegészítésre van szükségük, valamint önjelölt honlapkészítők, akik innen-onnan összeszedegetett alkalmazásokból tákolnak össze egy-egy honlapot.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank