Kapcsolat

Országonként változó honlapkészítés design

A honlapok közötti stílus különbségek nagyon sokféle módon vizsgálhatók. Egy honlap stílusát elsődlegesen az határozza meg, hogy milyen célból készült, milyen tartalom lesz rajta, valamint mely célközönséghez szól.

Ezek bármelyikére azonnali példát lehet találni, hiszen egész más stílusú honlapokat találunk, ha például "honlapkészítés" kulcsszóra indítunk lekérdezést, mint ha a "könyvelés" szóra. Ezek tekintetében világosan láthatjuk, hogy elsősorban a téma és a célközönség határozza meg, hogy milyen stílusú maga a honlap.

A fentieken kívül, erőteljesen befolyásolja egy honlap stílusát az, hogy mely országban, valamint mely ország lakosságának készült. Érdekes látni, hogy a honlapok stílusa milyen erősen eltérhet országonként, bár ebben semmi furcsaság nincs.

Elegendő azt végiggondolnunk, hogy a kultúra egyéb ágazataiban, akár jelen időben, akár a régmúltban, milyen óriási eltérések vannak országonként, illetve népcsoportonként.

Akár a zenei irányzatokat, akár a képzőművészetet figyeljük meg, teljesen más irányba fejlődtek azok a kulturális értékek, melyek ránk maradtak.

Mivel a honlap is egyfajta modern "képzőművészet", ezért elég világos, hogy miért olyan eltérőek a honlapok.

Egy-egy kiragadott példa lehetne, akár a grafikában használt formák és színösszeállítások, de még a navigáció stílusa, illetve a honlap egyszerűsége is erősen jellemző lehet annak az országnak a kultúrájára, ahol a honlap készült.

A másik nagyon fontos tényező, mely befolyással bír a honlapok stílusára, az emberek pszichés beállítottsága, mely arra a régióra jellemző, és ami szintén erős lenyomatot képez a honlapok stílusát illetően.

A különbözőségek akkor látszanak leginkább, ha ugyanazon témában, különböző országokban készült honlapokat tekintünk meg. Természetesen, a kommunikáció gyorsaságából adódóan, vannak olyan témakörök, melyen belül előszeretettel vesznek át egy nemzetiségre jellemző stílust mások is. Erre legjobb példát a zenei oldalak jelentik, ahol az adott zenei stílushoz igazodik egy-egy honlap stílusa.

Ezen túl természetesen a fejlettségi szint, a lakosság által általánosan igénybe vett sávszélesség, és még sok más tényező befolyásolja az adott régióban készült honlapok stílusát, mely egy ilyen tekintetben kevésbé fejlett országban korlátozottan lehetne megjeleníthető, de ezek már technikai kérdések, melyek szintén képesek alakítani a kialakult honlap stílust.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank