Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
2. Domain név választás

Két alapvető lehetőségből lehet kiindulni domain név választásakor. A domain neve kifejezheti a cég vagy egyén saját tulajdonnevét, valamint kifejezheti az adott tevékenységet, szolgáltatást vagy terméket.

Ezt a két lehetőséget alaposan át kell gondolni, mivel a későbbiekben erősen meghatározó szerepe lesz a látogatottság növelésében, a megtalálhatóságban, valamint a keresőkben való előrehaladásban. A tulajdonnevek kifejezése nem javasolt abban az esetben, ha széles körű szolgáltatásról van szó, mint például olyan cég esetében, aki lakásfelújítással, vagy ruházat kereskedelmével foglalkozik. Nem szabad a tulajdonnevek választási lehetőségét elutasítani, hiszen például művészeti tevékenység esetén ez a legjobb megoldás.

Amennyiben egy ismert művészről, vagy valamilyen más módon ismert névről van szó, akkor teljesen rendben van, ha a domain név és az adott tulajdonnév megegyezik, ellenkező esetben viszont akadályozó tényezőként lép fel, mind a megtalálhatóság, mind a keresőkben való előrekerülés szempontjából.

Amikor egy szolgáltatásról, vagy egy bizonyos termékről van szó, akkor az adott tevékenység legrelevánsabb kulcsszava a legjobb domain név, amit el lehet képzelni. Ennek a névnek a meghatározásához fel kell venni egy másik nézőpontot, a leendő vásárlóét, illetve megrendelőét. Érdemes végiggondolni, ha Önnek lenne szüksége hasonló szolgáltatásra, legjobb eséllyel melyik szót írná be a keresőbe, hogy információt gyűjtsön.

Legrosszabb választás lehet domain meghatározáshoz:
- idegen szó
- betűszó vagy mozaikszó
- fantázianevek

A felsorolt szavak csupán egy szűk kör számára bírnak fontos jelentéstartalommal, főként azok számára, akik már meglévő ügyfelek, vagy valamilyen okból kifolyólag kapcsolatban állnak a céggel.

A honlap elsődleges célja, hogy új emberek számára nyújtson információt, az ő számukra tegye ismertté a cég létezését. Az ő nézőpontjukból egy márkanév, vagy fantázianév semmit nem jelent, ők egy általános szóval fognak keresni, ami leginkább ráillik az adott tevékenységre.

A fentiek alapján érdemes nagyon alaposan végiggondolni a domain nevének kiválasztását, mely megfelelő alapot nyújthat az épülő honlapnak.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank