Kapcsolat

Honlap készíttetése során elkövethető hibák -
2. Grafika ízlés szerint

Egy honlap hasonlóan működik, mint egy első találkozás egy lehetséges ügyféllel. Éppen emiatt nagyon fontos az első benyomás, melyben nagy szerepe van a vizuális hatásnak.

A grafikus szakképzett ezen a területen, ennek ellenére mégis sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem hallgatnak a tanácsaira, hanem saját ízlésüket erőltetik rá a honlapra, ami nem minden esetben szerencsés választás.

Grafika szempontjából nyilvánvalóan fontos, hogy a honlap esztétikus legyen, de nem szabad túlzásokba esni. A szépségnél is sokkal fontosabb, hogy a szövegek jól olvashatók legyenek, a képek pedig jól elrendezettek.

A jól olvashatóság érdekében nagyon óvatosan kell bánni az extrém, sokszor sötét hátterekkel, hiszen az elegáns külső olykor ennek rovására megy, minek eredményeképpen a honlap elveszíti célját.

A színek egyéb vonatkozásban is fontosak, súlyos pszichológiai értékekkel bírhatnak. Amennyiben képzett grafikussal dolgoztatunk, ő tudni fogja, hogy mely színek, milyen érzéseket keltenek, illetve erősítenek majd a látogatókban. Ez a tudás segíthet a megtervezésben, valamint előnyösebbé teheti a honlap látogatóinak visszatérését az oldalra.

Az is nagyon fontos, hogy a színek illeszkedjenek a honlap témájához, például egy magánóvoda honlapja ne legyen fekete hátterű. Ez a példa túl sarkos volt, de érzékelteti, hogy mekkora baklövéseket lehet elkövetni, amit a készíttető talán nem vesz észre, a grafikus azonban azonnal látja, és felhívja rá a figyelmet.

A színek és formák egymáshoz való illeszkedése is erősen befolyásolja a honlapon tartózkodó látogató komfortérzetét. Ez szintén befolyásolja, hogy meddig marad az oldalon, illetve hányszor tér oda vissza. Nem javasolt disszonáns színeket alkalmazni, mert ugyan érdekes lehet, de rontja a hatékonyságot.

A képek elrendezése is szakértelmet igényel, hiszen ugyanazon képek elhelyezése okozhat nyugalmat, de kényelmetlen és rendezetlen érzést is.

Mindezek tudatában láthatjuk, hogy érdemes a grafikus tanácsait figyelembe venni, hiszen egy honlap készítésekor nem elsődleges cél, hogy a tulajdonosnak tetsszen, sokkal inkább a forgalom generálása a fő szempont.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank