Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
4. Design, grafika

Az ember alapvetően vizuális, napjainkban pedig egyre inkább a vizualizáció világában élünk, ezért a megjelenés nem egy utolsó szempont új honlap készítése során.

Honlap készítésekor, jó eséllyel grafikus segítségére is szükség van. A jó grafikusnak jó ízlése és jó ötletei vannak, ám senkinek sem szabad teljes mértékben erre hagyatkoznia, hiszen a grafika létrehozása során sokkal több szempont játszik fontos szerepet annál, mint hogy szép legyen a honlap.

Már a színek kiválasztásakor is két szempontot kell figyelembe venni. Egyrészt, a színvilágnak illeszkednie kell a tevékenységhez, termékekhez. Továbbá, nem árt ha tisztában van a grafikus azzal, hogy milyen szín, milyen hatással van az emberek többségére, és ezzel valamilyen szinten befolyásolni lehet a látogató hajlandóságát a szolgáltatás igénybe vételére.

Egyszerű példa, hogy egy temetkezési vállalkozó nyilvánvalóan nem fog vidám színeket alkalmazni az oldalán. Nem minden esetben ennyire nyilvánvaló a disszonancia kiszűrése, éppen ezért érdemes alaposan átrágni a lehetőségeket, és különösen nagy figyelmet fordítani ennek megtervezésére.

Az is nagyon fontos, hogy a színek ne nyomják el a mondanivalót, az üzenetet. Jól olvasható és jól látható legyen az oldal. Például egy fekete alapon sötét színnel létrehozott szövegfelület akármilyen szép, nem biztos, hogy megéri a látogató számára az erőlködést, hogy elolvassa.

A flash-ek alkalmazása elősegítheti a honlap hatékonyságát, de le is ronthatja azt. Továbbá gondolni kell arra is, hogy nem mindenki használ otthon nagy teljesítményű számítógépet, amiből adódóan, azt a látogatót, akinél befagy a böngésző a flash-ek miatt, már el is veszítettük.

A lassú betöltődés is türelmetlenséget okoz, ezért intro alkalmazása is csak akkor javasolt, ha annak különleges jelentősége van a termék szempontjából. Amennyiben valaki ragaszkodik az intro-hoz, érdemes egy jól látható helyen intro átlépési lehetőséget biztosítani a látogatóknak.

Bármilyen témájú honlapról is legyen szó, nem érdemes a fotókkal takarékoskodni, nagyon gyakran egy fotó többet mond minden szónál, és nagymértékben megkönnyíti a megértést.

Tökéletes lehet, ha a honlap készítésekor konkrét ötletek és profi design-er áll rendelkezésre.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank