Kapcsolat

Honlapon alkalmazott fotók, grafikák és egyéb elemek jogdíjai

Honlap készítése során erősen oda kell figyelni arra, hogy milyen grafikai elemeket, fotókat és egyebeket alkalmazunk.

Egyértelmű, hogy a honlap akkor lesz esztétikus és változatos, továbbá könnyebben érthető, ha sok illusztráció található rajta. Az emberek nagy része erősen vizuális, így sok esetben egy fotó vagy egy rajz jobban kommunikál bármilyen érdekfeszítő szövegnél.

Amennyiben azt is figyelembe vesszük, hogy a neten olvasgató emberek nagy része szakaszokban olvas, akkor láthatjuk, hogy fel kell hívni a látogató figyelmét egy-egy szakaszra, hogy azt ne ugorja át.

A figyelem felkeltésének legjobb módja a fotó vagy a grafika, így érdemes ezt gyakran alkalmazni, ám nagyon oda kell figyelni az ilyen elemek beszerzésekor.

Különböző oldalakról egyszerűen letölthetők a képek, ám kis odafigyeléssel azt is észrevehetjük, hogy a legtöbb honlapon felhívják a látogatók figyelmét a honlapon található fotók, rajzok és szövegek szerzői jogaira.

Legegyszerűbb, ha saját készítésű fotókat alkalmazunk, ami kissé körülményessé teheti az elkészítést, ám ezzel a lépéssel egyértelmű a fotók saját tulajdona.

Sok esetben ez lehetetlen, vagy túlságosan lelassítaná a honlap elkészültét, esetleg olyan fotóra van szükség, amihez hiányoznak a megfelelő körülmények.

Vannak olyan fotó és grafika értékesítő honlapok, ahol egyszerűen és olcsón megvásárolhatók az illusztrációhoz szükséges elemek, továbbá a választék szinte kimeríthetetlen.

Másik lehetőség, ha talál a honlap készítője egy fotót a neten, amit megfelelőnek értékel, akkor felveszi a kapcsolatot a honlap tulajdonosával, illetve a fotó vagy grafika készítőjével és egyéni megállapodás szerint kialkudnak egy megfelelő árat az elemek felhasználásával kapcsolatban.

Kezdő fotósok esetében az sem túl ritka, hogy nem kerül pénzbe a kiválasztott fotó felhasználása, csupán a nevét vagy a honlapjának elérhetőségét kell feltüntetni a fotó alján vagy a honlapunkon valahol.

Mindezek a megállapodások teljesen egyéniek, ám egy közös bennük, ha a fotó vagy a grafika felhasználásáról nem tud annak készítője, az egyértelműen eltulajdonítás, ami következményeket von maga után.

Erősen ajánlott ezeket a helyzeteket elkerülni, mert az utólagos megállapodás már nehézkesebb, továbbá akár feljelentést is vonhat maga után.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank