Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
7. Látogatóstatisztika mérés

Roppant fontos a honlap üzemeltetője számára, hogy tisztában legyen honlapja látogatottságával. Sokféle látogatóstatisztika program létezik, többek között Google alkalmazás is rendelkezésére áll bárkinek. Egy ilyen alkalmazást részévé kell tenni a honlapnak, mert olykor életbevágóan fontos, hogy napról napra figyelemmel lehessen kísérni a látogatottságot.

A statisztika elemzés során meg lehet tekinteni havi, heti, illetve napi statisztikát, ami lehetővé teszi egy-egy kiugróan nagy emelkedés vagy esés esetén a konkrét elemzést, így ki lehet deríteni a konkrét okokat.

A statisztika elemzés során meg lehet tekinteni, hogy a legtöbb látogató mely oldalakról jutott el a honlapra, valamint milyen kulcsszó keresésre talált meg egy-egy aloldalt. Ez nagy segítséget nyújt a honlap tovább fejlesztése szempontjából, hiszen nyilvánvalóan azokat a témákat kell erősíteni, melyek leginkább vonzzák a látogatókat.

Nagyszerű lehetőség ez egy-egy marketing akció során is, hiszen szemmel láthatóvá válnak a számadatokban a különbözőségek.

A látogatók számának ismerete segíti az összehasonlítást más honlapokkal szemben, melyek hasonló témákban készültek.

Magas látogatottságú honlap esetén PR növelő értékkel bírhat a statisztika egy részének közzététele, mely nyilvánosan megmutatja a látogatók számára, hogy abban a hónapban, vagy összesítve, hány látogató fordult meg hozzá hasonlóan az oldalon.

Más honlapokkal való együttműködés, valamint közös reklámkampányok esetén nagyon jó szolgálatot nyújt a statisztikaelemző, mely során könnyedén nyomon követhető, hogy az együttműködésben részt vevő honlapok milyen mértékben járulnak hozzá a látogatottság növeléséhez.

Egyszerű linkcsere esetén is érdemes figyelemmel kísérni, milyen sűrűk az átkattintások az értékesnek gondolt honlapokról.

Ezen kívül a hirdetések hatékonyságát is egyszerű felmérni, majd azután, eredménytől függően javítani azokon, vagy az eredeti hirdetéseket tovább futtatni.

A látogatóstatisztika mérésére minden honlapnak szüksége van, hiszen adatok ismerete nélkül minden törekvés vaktában tapogatózás lehet. Számadatok hiányában még abban sem lehet senki teljesen biztos, hogy az akcióknak van-e egyáltalán bármilyen hatása, ezért nagyon fontos valamilyen módszert alkalmazni a statisztika mérésére.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank