Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
9. Linképítés, linkcsere

Amikor egy honlap elkészül, akkor még közel sincs készen, csupán megtekintésre készen. Ekkor gondoskodni kell arról, hogy legyen, aki megtekintse, ehhez pedig az kell, hogy rátaláljanak a honlapra.

A honlap elkészülte után mindent el kell követni annak érdekében, hogy elkezdjen előrehaladni a keresők találati listájában. Ennek legnépszerűbb és egyben leghatékonyabb módszere a linképítés.

Sokan ismerik az adatot, miszerint nagymértékben befolyásolja egy honlap előrehaladását és értékét, a honlapra mutató linkek száma. Ez egy valós, ám nem teljes információ. Az a honlap tulajdonos, aki ezt a módszert követi, ám nem rendelkezik az egyéb optimalizálási adatokkal, nem fog teljes sikert elérni, még az is előfordulhat, hogy ellenkező hatást ér el szorgos akcióival.

Az a honlap, amire túl hirtelen, túl sok link mutat rá bizonyos időintervallumon belül, nagy valószínűséggel spam-elésnek minősül majd a keresőknél és büntető akciókat von maga után.

Az sem mindegy, hogy a honlapra mutató linkek kiindulópontja milyen minőségű oldalról érkezik, ezek mindegyike külön vizsgálatot érdemel.

A fent leírtak nagyon érintőleges információk csupán, hiszen rengeteg oldalon keresztül lehetne részletezni a témát, ezért a leghatékonyabb módszer, ha szakember végzi a honlap optimalizálását.

A linkcsere a másik nagyszerű módszer annak érdekében, hogy növekedjen a honlapra mutató linkek száma, ám mivel ez kölcsönös, kevésbé értékes az előző módszernél, mégis szükség van rá.

Olyan honlapokat érdemes felkérni a linkcserékre, melyek valamilyen szempontból hasonlók, érintik az adott témát. Azonos honlappal botorság lenne linket cserélni, hiszen az egyenértékű a látogató átirányításával a konkurenciához. A hasonló oldalak azonban nem feltétlenül konkurenciái egymásnak, a közös működési területek segíthetik egymás látogatottsági forgalmát.

Például, egy személyi edző számára nem jó választás egy másik személyi edzővel linket cserélni, azonban tökéletes megoldás lehet a linkcserére egy táplálék kiegészítő üzlet honlapja. Ez a két tevékenység érintőlegesen fedi egymást, így kölcsönösen generálhatják egymás honlap forgalmát.

A linképítés és linkcsere tapasztalt szakembert kíván annak érdekében, hogy a leghatékonyabban ki legyen használva ez a lehetőség, mindennek a később generált forgalom lesz a pontos mutatója.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank