Kapcsolat

Hogyan készítsünk saját honlapot? -
3. Linkstruktúra

Egy honlap linkstruktúrája roppant módon meghatározza, hogy a későbbiekben a látogatók hány százaléka válik valós ügyféllé, vásárlóvá.

A honlapot úgy kell felépíteni, hogy könnyen navigálható legyen. Ez az egyetlen biztosíték arra vonatkozólag, hogy a látogató hozzájusson az üzemeltető által közzétett információkhoz.

Amennyiben a honlap nem könnyen navigálható, a látogatónak sokáig tart megtalálni a keresett információkat, akkor pár másodperc elteltével otthagyja a honlapot és keres egy másikat, ahol könnyebben képes tájékozódni.

Ebben az esetben minden arra való törekvés, hogy rátaláljanak a honlapra, kárba vész, hiszen hiába van a honlap az első találati helyen, gyorsan továbblép a látogató a következőre.

Figyelembe kell vennünk napjaink felgyorsult és türelmetlen világát. Tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy a látogató pár másodperc alatt kívánja felmérni, hogy a keresett információt tartalmazza-e a honlap. Amennyiben erre képtelen, azonnal továbblép.

A menüket olyan logikai elrendezéssel kell létrehozni, hogy az vezesse a látogatót. Ehhez szintén arra van szükség, hogy felvegyük a látogató nézőpontját. Ön hogyan tekintene rá, és hogyan informálódna saját honlapján?

Jól látható helyen kell elhelyezni a termékeket, szolgáltatást leíró szövegek menüpontjait, a kapcsolat menüt, az esetleges akciókat, árlistát.

Jó biztosíték lehet a tájékozódásra egy saját kereső elhelyezése az oldalon, mely olyan helyen van elhelyezve, ami legördítés nélkül is látható, ám ez nem pótolja a jó linkstruktúrát. Nem hagyatkozhat senki arra, hogy a kereső megold mindent.

Az oldaltérkép linkjének láthatóvá tétele szintén segít a látogatónak a tájékozódásban, bár ezt nem sokan veszik igénybe, ezért ez nem tartozik a megoldás kategóriába navigáció szempontjából.

Abban az esetben, ha az oldal nagy mennyiségű tartalommal rendelkezik, és lehetetlen mindent egyszerre láthatóvá tenni, akkor fontossági sorrendet kell felállítani, és ez nem a szolgáltatás vagy termék fontosságát jelenti, hanem azokat az írásokat, melyek jó eséllyel a honlapon tartják a látogatót.

Akármilyen szép és értékes egy honlap, ha rosszul navigálható, nem logikus az elrendezés, mindent elveszíthet, ám egy jó navigáció hosszú időn keresztül képes az oldalon tartani a látogatót.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank