Kapcsolat

Honlap készíttetése során elkövethető hibák -
3. Linkstruktúra megtervezése

A linkstruktúra megtervezése nagyon fontos egy honlapnál annak érdekében, hogy a látogató megtalálja, amit keres, továbbá képes legyen visszakövetni a látogatását egy korábbi oldalra.

A navigáció elsősorban a honlap tervezőjének és készítőjének a feladata, ám ebben a kérdésben is sok megrendelő szeret javaslatokat tenni, sok esetben egy korábban látott honlap alapján. Ez olykor jó ötleteket képes felvetni, de sokszor bonyolítja a navigációt, ami ahhoz vezethet, hogy a látogató megunja a keresgélést és ott hagyja az oldalt.

Léteznek extrém navigációval ellátott honlapok, amik első látásra nagyon tetszetősek, ilyen példa a három, illetve több menüs elrendezés, ám olykor ez annyira megosztja a látogató figyelmét, hogy könnyen eltéved az oldalon.

Másik példa a túlzott egyszerűség, amikor nem is láthatók a főmenük, ezzel megvonva a látogató választási lehetőségét, hiszen kifejezetten csak a következő vagy az előző aloldalt képes megtekinteni.

Ezen kívül még számos navigációs probléma léphet fel, amikor a látványt az egyszerűség ellenében helyezzük előtérbe, amivel csupán azt érjük el, hogy a honlap öncélúvá válik.

A legjobb választás a kétmenüs elrendezés, továbbá érdemes a honlapon feltüntetni az oldaltérképet. A menüpontok alá kerülő írásokat többnyire logikai szempontok szerint érdemes felosztani, hiszen így még könnyebbé tesszük a látogató számára, hogy képes legyen kiteljesíteni látogatása célját.

Fontos tudni, hogy a keresőbox elhelyezése az oldalon nem helyettesíti a jó navigációs megoldásokat. A keresőbox szükséges egy honlapra, ám az nem azt jelenti, hogy erre hagyatkozhatunk teljes mértékben. A látogatók igen kis százaléka nyúl egyből a keresőbox nyújtotta lehetőséghez. Többnyire, először próbálják maguk megtalálni a keresett dolgokat.

A rossz elrendezés rossz benyomást tesz a cégről a látogatóban, valamint érzelmi hangoltságát is elterelheti a düh felé, mivel nem találja a dolgokat. Nyilvánvalóan, senki nem szeretné ezt a hatást elérni lehetséges megrendelőkben. Pontosan ezen okok miatt érdemes szakemberre bízni a navigáció megtervezését.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank