Kapcsolat

Joomla CMS tartalomkezelő rendszer

A Joomla szó szerinti jelentése "mindenki együtt, teljes egészként". A beszédes elnevezés által a készítők arra kívántak utalni, mennyire egy közösségként szeretnék tudni saját magukat, mint fejlesztőket, valamint a felhasználókat.

Napjainkban a Joomla az egyik legnépszerűbb nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, bár ehhez némi időnek el kellett telni. Az első verzió 2005-ben látott napvilágot, majd három évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy az első stabilnak mondható verzió használatba kerüljön.

Az idők folyamán a Joomla újabb verziói révén a kezelőfelület egyre könnyebben felhasználhatóvá vált, valamint nagyon sok bővítmény látott napvilágot.

Népszerűségének elsődleges oka a térítésmentes használhatóság, a keresőbarát jellemzők, valamint az a tény, hogy egyre több funkciót képes ellátni a program. Telepítéséhez mindössze olyan tárhely szükséges, mely PHP futtatásra alkalmas, valamint MySQL adatbázissal rendelkezik. Akár otthoni használatra is alkalmazható webszerver program segítségével.

A Joomla nagyon sok funkciót tartalmaz, melyek közül leggyakrabban használatosak a blog, fórum, keresés, fordítás, naptár, híroldal, RSS feed, szavazás. Ezek csupán a legnépszerűbb funkciók, annak érdekében, hogy egy honlap kényelmessé tehető legyen.

Esett már szó a rendszer ingyenességéről, mely azért nem teljesen igaz. Természetesen, ingyenesen letölthető és futtatható, ám a kiegészítő modulok nagy része nem ingyenes.

Ez azonban teljesen érthető, hiszen minél teljesebb honlapot kíván építeni, annak meg kell, hogy legyen az ára. Egyre több kiegészítés lát napvilágot, szinte percről-percre kielégítik a felmerülő igényeket. Ebben az esetben nem csupán az érdekességekről van szó, mint például Twitter számláló, vagy a népszerű IP blokkoló, sokkal inkább olyan életbevágóan fontos funkciókra gondoltak a fejlesztők, ami segít a látogatókat az oldalon tartani. Legfontosabb ilyen kiegészítő az átirányító modul, mely 404-es hiba jelenlétekor, azonnal a kiválasztott oldalra irányítja a látogatót.

Kényelmi szempontoknak is egyre inkább megfelel a Joomla, itt olyan kiegészítőkre kell gondolni, mint például a feltört jelszó visszaállító, vagy az útvonaltervező.

A kereskedelmi oldalak is ki tudják használni a Joomla nyújtotta lehetőségeket, hiszen elkészült a bankkártyás fizetéshez szükséges kiegészítő.

Ezek tükrében láthatjuk, hogy a Joomla nem csak keresőbarát, de kényelmes a használata, valamint sokkal több funkció megoldható általa, mint néhány évvel ezelőtt.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank