Kapcsolat

Keresőoptimalizálás kontra
AdWords 2.

Keresőoptimalizálás alatt azt értjük, amikor egy webhely oly módon van kialakítva, vagy olyan szempontok szerint van módosítva, hogy azt a keresőmotor jó minőségű webhelyként értékelje, ezáltal jó pozíciót biztosítson számára a lekérdezési listában.

Nyilvánvaló, hogy minden honlap tulajdonos azt szeretné, ha témája adott kulcsszavaira a lehető legelőrébb kerüljön a keresők találati listájában. Ehhez szükség van keresőoptimalizálásra, mely által a jó pozíció elérhető.

A keresők természetes listája ingyenes, egy erre épített marketing kampány költségei a keresőoptimalizálást végző szakember díjában merülnek ki. Ettől függetlenül igen nehéz összehasonlítani a keresőoptimalizálás és a fizetett online hirdetések anyagi ráfordítását, hiszen ez főként attól függ, hogy milyen területről van szó, valamint attól, hogy a cél márkaépítés vagy a látogatók közvetlen reakciójának a kiváltása.

A keresőmotor roppant sok szempontból vizsgál meg egy honlapot annak érdekében, hogy az általa megállapított minőség, és ebből adódóan a helyezés teljesen reális legyen. Ezeket a szempontokat kell ismerni és ennek fényében alakítani a webhelyet annak, aki a keresőoptimalizálást végzi.

Nagyon sok honlap tulajdonos ismeri azt a tényezőt, hogy a honlap értékét emeli, ha minél több link mutat az adott webhelyre. Tévesen azt gondolják, hogy ez az egyetlen dolog, amit tenni kell annak érdekében, hogy jó találati helyezést érjenek el a lekérdezési listában. Valóban fontos tényező, ám érdemes tudatában lenni annak, hogy ezen kívül, közel 200 tényezőt vizsgál a keresőmotor.

Másik nagyon fontos tényező a releváns és nagy mennyiségű tartalom. Amennyiben végiggondoljuk ez egy logikus elvárás a kereső részéről az ingyenes megjelenésért cserébe. A kereső csak úgy képes megtartani a felhasználókat, ha mindenki megtalálja egy-egy lekérdezés alkalmával azokat a webhelyeket, ahol valóban azt az információt találja, amit keres.

Pontosan ebből adódik a hirdetés roppant pontos célzott volta, hiszen nincs szükség igényfelkeltésre, a felhasználók már rendelkeznek azzal, amikor eljutnak a honlapra.

A keresőoptimalizálás sokféle szakértő tevékenységet igényel, ám az AdWords felhasználásával szemben, maga a megjelenés nem igényel anyagi ráfordítást.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank