Kapcsolat

Keresőoptimalizálás kontra
AdWords 3.

Az AdWords felhasználása nem igényel keresőoptimalizálási tevékenységeket, tekintve, hogy fizetett hirdetésről van szó. Ettől függetlenül mégis sokkal hatékonyabb, minden más fizetett online hirdetésnél.

Amikor egy felhasználó számára megjelenik egy lekérdezési lista, akkor a természetes listát és a fizetett hirdetések listáját is megkapja. A fizetett hirdetések esetében ez külön jelezve van. Mind a két listához egyaránt hozzáférést biztosít a kereső, bár a két listának ezen kívül semmi köze egymáshoz, teljesen függetlenek egymástól.

Az AdWords esetében is érdemes szakértőt bevonni a hirdetési kampány létrehozásához, hiszen bármilyen célzott ez a hirdetési forma, a hozzáértő tervezés még inkább növelni tudja az ár-érték arányt.

Az AdWords újdonsága és hatalmas előnye az anyagi ráfordítás tekintetében, hogy nem időintervallumra vonatkozik a hirdetés díja, mint egyéb online és offline hirdetések tekintetében, hanem úgymond hatékonyságfüggő, hiszen a hirdetők kattintások alapján fizetnek.

Ez a fizetési forma biztosítja a hirdető részére, hogy valóban kifejezetten a célközönség webhelyre való odatalálásáért fizet, ez alapján valóban minimálisra csökkenthető az egy vásárlóra jutó marketing költség.

Az AdWords nagy előnye a keresőoptimalizálással szemben, hogy a lekérdezési listákon kívül a Google teljes tartalmi hálózata is megjelenési felületté válik. Ez annyit tesz, hogy a különböző honlapokon, a témához kapcsolódó hirdetések megjelennek. Ez roppant nagymértékben megnöveli az esélyeit annak, hogy a célközönség megtalálja az adott webhelyet.

Az AdWords hirdetések formái is igen változatosak. Szöveges hirdetésen kívül lehet képi vagy animációs megjelenés, esetleg hanganyag vagy videó. Elképzelhető, hogy bizonyos területeken ezek a hirdetési formák sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak.

Az AdWords hirdetések hatékonyságának növelésére ugyanolyan esély van, mint a természetes listában megjelenő webhelyeknek, hiszen külön alkalmazás áll rendelkezésre, hogy a teljes kampány valós időben követhető legyen. Ebből kifolyólag ki lehet kísérletezni a leghatékonyabb hirdetést. Ami mégis a szakember segítsége mellett szól, az a kísérletezési idő lerövidítése, mely szintén az anyagi ráfordítás mértékét csökkentheti.

Annak eldöntéséhez, hogy a keresőoptimalizálást vagy az AdWords lehetőségét válasszuk honlapunk látogatottá tételéhez, mindenképpen érdemes szakértői segítséget bevonni.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank