Kapcsolat

Honlapkészítés során fontos a konkurenciaelemzés

Honlapkészítés során nagyon fontosak az egyedi ötletek, ami teljesen természetes, hiszen mindenki a legszebb és legjobban funkcionáló honlapot szeretné magáénak tudni.

Mindezek ellenére, érdemes alaposan tanulmányozni azokat a honlapokat, melyek az adott témában az első helyeket foglalják el a keresési listában, hiszen keresőoptimalizálás szempontjából az ő honlapjuk a legértékesebbek azon a területen.

Amikor egy konkurens honlapot tanulmányozunk, érdemes megnézni, hogy mekkora a tartalma, és milyen nézőpontokból van kifejtve az adott téma. Mivel a keresőmotor szempontjából igen előnyös a nagy mennyiségű releváns tartalom, ezért törekedni kell arra, hogy saját honlapunkon is minél több írás legyen található.

Egy-két konkurens honlap átolvasásakor olyan ötletekhez juthatunk, mely nem biztos, hogy eszünkbe jutna. Arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy ne másoljuk le a tartalmat, mert azt a kereső igen erőteljesen bünteti. Ez a tevékenység főként ötletszerző "körút" legyen a konkurencia webhelyein.

A kulcsszavak összegyűjtésekor is igen hasznos lehet megtekinteni, hogy a konkurens honlapok milyen kulcsszavakra vannak optimalizálva. Ebből a szempontból főként a kulcsszóválasztó eszközt érdemes használni, ám segítséget nyújthat, ha tudjuk, hogy saját területünkön, a konkurens honlapok milyen szavakra és kifejezésekre vannak optimalizálva.

A legtöbb esetben, a konkurencia elemzése a linképítés szempontjából igen hasznos tevékenység. A honlapra mutató linkek száma igen erősen meghatározza a későbbiekben a honlap minőségét, illetve értékét.

Vannak olyan alkalmazások, melyek segítségével lehetőségünk nyílik bármilyen webhely elemzése abból a szempontból, hogy az adott honlapra milyen linkek mutatnak. Ez roppant hasznos, hiszen ugyanazon témában, ugyanazok a linktárak saját honlapunk számára is megfelelőek lesznek.

A konkurenciaelemzés nagyon fontos, nem csupán a honlap készítése alkalmával, hanem a későbbiek folyamán is. Biztosak lehetünk abban, hogy a keresőlistában jó pozíciót elfoglaló honlapok tulajdonosai folyamatosan figyelik egymást, hiszen sokszor ez segíti elő a jó pozíció megtartását.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a konkurencia elemzése nem annak lemásolását jelenti, ám az ötletek tárházát jelentheti a honlap készítése folyamán.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank