Kapcsolat

Linkcsere stratégiák

A linkcserékre való törekvés a honlap erősítését célozza, hiszen minél több link mutat egy honlapra, annál jobb lehet a PageRank érték besorolása.

Több szempontból sem mindegy, hogy milyen honlappal cserélünk linket. Fontos tudnivaló, hogy a PageRank érték növelés szempontjából ideális helyzet, ha az a honlap, ahonnan a viszontlinket kapjuk, magasabb PageRank értékkel bír. Ebben az esetben minőségi linket tudhatunk a magunkénak.

Természetesen, minél több linkcserét tudunk eszközölni, annál több helyről találnak meg minket, ám, hogy mennyire releváns a linkcsere partner honlapja a miénkkel, az a célzott hirdetés szempontjából is fontos, továbbá a Google is figyelembe veszi, ugyanis összehasonlítja a két honlap tartalmát, és ha teljesen eltérő a téma, majdnem mindegy, hogy van-e linkcsere vagy nincs.

Amennyiben a téma teljesen azonos, tehát pontosan a konkurenciával cserélünk linket, az egyik honlap szempontjából sem optimális, hiszen saját látogatónkat küldjük tovább a konkurencia területére, és fordítva. Teljesen azonos témájú honlapok tulajdonosai ezért nem szívesen cserélnek linket, erre magunknak is oda kell figyelni.

Az is lényeges kérdés, hogy a linket hova helyezzük ki, és a partnerünk hova helyezi ki. A főoldali linkek mindig értékesebbek, így saját magunk szempontjából az a leghatékonyabb, ha a partnerünk a főoldalán helyezi el a linkünket, mi pedig egy aloldalról adjuk a viszont linket, ám ha ezzel az adattal partnerünk is tisztában van, akkor igen kevés az esély arra, hogy ezt sikerül kivitelezni.

Léteznek olyan webhelyek, melyek linkcserére specializálódtak. Ki lehet próbálni ezeket a programokat, ám túl sokat nem növel honlapunk erősségén, mivel a partner oldal egyáltalán nem releváns, így a Google kevéssé értékeli azt, valamint a látogatók növelésében sincs túl nagy szerepe.

Amikor linkcsere partnereket keresünk, saját kulcsszavainkhoz hasonló lekérdezéseket kell végeznünk, hogy a hasonló honlapok közül megtaláljuk a legjobbakat. Figyeljünk arra, hogy ne legyen konkurencia, ám fedje egymást valamilyen mértékben a két terület. Gyűjtsük le ezeket a lehetséges partnereket, majd egy bemutatkozó levél kíséretében lépjünk velük kapcsolatba, ez a legegyszerűbb módja a lincsere partnerek felkutatásának.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank