Kapcsolat

PageRank érték növelése

A PageRank érték egy Google által adott minőségi értékelés a honlap számára. Ez a szám jelzi az adott honlap erősségét, valamint igen erősen befolyásoló tényező a lekérdezési listában való előre kerüléshez.

A PageRank egy mérőszám, melynek kikalkulálását egy bizonyos képlet szerint számolja a Google. Erőteljesen leegyszerűsítve azt jelöli, hogy az adott honlapnak mennyi és milyen erős kapcsolódásai vannak az egyéb honlapokkal.

Ennek alapján teljesen logikus, hogy a PageRank érték annál magasabb, minél jobb minőségű honlapokról mutatnak az adott honlapra a linkek, és ezek mennyisége is igen jelentős, ám a kettő tényező együttesen befolyásolja a PageRank érték alakulását.

A PageRank érték növelése linképítéssel lehetséges, melyet több fontos szempont szerint érdemes végrehajtani.

Arra érdemes odafigyelni, hogy elsősorban jó PageRank értékkel rendelkező honlapon helyezzük el saját honlapunk hivatkozását. Érdemes értékes linktárakat felhasználni, továbbá a linkcsere is egy lehetőség, bár az oda-vissza mutató link nem annyira értékes, mint ha csak a saját honlapunk hivatkozása van érvényben.

Nagyon sok linktár létezik, melyek nem kérnek viszontlinket a megjelenítésért cserébe, érdemes ezeket a lehetőségeket kihasználni.

Muszáj odafigyelni arra, hogy ne spam-eljünk, tehát, ne helyeztessük el linkünket egyszerre nagyon sok honlapon, mert azt a kereső bünteti, így egy időre rosszabb eredményt érhetünk el.

Egy honlap PageRank értékének növelése hosszú távú vállalkozás, hiszen kétszeresen is számíthatunk átfutási időre. A linktárak sem biztos, hogy azonnal elfogadják kérésünket a link kihelyezésével kapcsolatban, valamint a PageRank érték meghatározása és változása is több hetes időintervallumot követel. Mindezek tudatában, kicsit sem szabad csodálkozni azon, ha a befektetett munkának csak hetek vagy hónapok múlva lesz eredménye.

Amikor már kihasználtuk a legértékesebb linktárak adta lehetőségeket, akkor érdemes linkcseréhez, mélylinkeléshez, valamint a blogok nyújtotta lehetőséghez folyamodni. A mélylinkelés, tehát amikor nem a főoldalra mutat a hivatkozás, nem annyira értékes, ám ennek ellenére befolyásolhatja a PageRank értéket, valamint több helyről megtalálható a honlapunk, ebből adódóan megnövelheti a látogatók számát.

 
ajánlatkérés
 
    Honlapkészítés árajánlat
    KÉRJ AJÁNLATOT
    ONLINE


tippek, tanácsok
 
 
HÍREINK

A Google bejelentette, hogy a találati listákat már egy teljesen új algoritmus szolgálja ki, az új keresőmotor a Kolibri névre hallgat. Egyik fontos funkciója, hogy a találati lista nem csak a keresőkifejezéseket igyekszik párosítani, hanem a honlapokon keresett kifejezés adott jelentésére igyekszik megfelelő válaszokat nyújtani. Ezért a honlapkészítés során figyelembe kell vennünk azt, hogy a tartalom ne csak a keresőnek készüljön, hanem a látogatóknak.

Itt az új Google algoritmus
 
kapcsolat
Telefon: (0036) 30 380 0000
Ügyfélszolgálatunkat az alábbi időpontokban hívhatod:
Hétfő-Péntek: 09:00 - 16:00

Fax számunk: (0036) 93 789 339

Vagy keress minket online: Online kapcsolatfevétel
Honlapkészítés facebook
 
2013 © honlapkeszites.com. Minden jog fenntartva.
Google PageRank